ILP pesu
|

Ilmalämpö­pumpun huolto

Suoritamme ilmalämpöpumpulle perusteellisen huollon ja puhdistuksen.

|
Suomen Sähkö- ja Kylmätekniikka Oy

Ilmalämpöpumpun huoltopalvelut kokonaisvaltaisesti

Ilmalämpöpumpun huolto kaikenlaisiin kohteisiin ammattitaidolla, jotta ilmalämpöpumppusi toimii moitteettomasti ja tarjoaa mukavuutta vuosiksi eteenpäin.

 • Tehokkaan ja turvallisen toiminnan varmistaminen
 • Energiatehokkuuden ja sisäilman laadun parantaminen

Onko ilmalämpöpumpun huollon aika?

Huollattamalla ilmalämpöpumppusi säännöllisesti varmistat, että se toimii tehokkaasti ja luotettavasti pitkään. Ammattitaitoiset asentajamme suorittavat kattavan huollon ensiluokkaisesti, mikä tekee meistä luotettavan kumppanin niin kotitalouksille kuin yrityksillekin ilmalämpöpumpun huollossa.

SSKT logo valkoinen
Miika Heinonen

Miika Heinonen

Huolto- ja korjauspalvelut

045 804 1090
miika.heinonen@sskt.fi

Ota yhteyttä

Miksi ilmalämpöpumpun säännöllinen huolto on välttämätöntä?

Ilmalämpöpumpun säännöllinen huolto on olennainen tekijä laitteen pitkäaikaisen tehokkuuden ja luotettavuuden kannalta. Huoltotoimenpiteet eivät ainoastaan varmista, että laite toimii mahdollisimman energiatehokkaasti, vaan myös pidentävät sen käyttöikää ja auttavat ennaltaehkäisemään odottamattomia vikoja. Tässä on kaksi keskeistä syytä, miksi ilmalämpöpumpun säännöllinen huolto on niin tärkeää.

Energiatehokkuuden säilyttäminen ja parantaminen

Ilmalämpöpumput ovat suosittuja niiden kyvyn vuoksi tarjota lämmitystä ja viilennystä energiaa säästäen. Kuitenkin, ilman säännöllistä huoltoa, pöly ja lika voivat kertyä laitteen sisälle, mikä heikentää sen suorituskykyä ja nostaa energiankulutusta. Huollon aikana tehdyt toimenpiteet, kuten suodattimien vaihto ja järjestelmän puhdistus, varmistavat, että ilmalämpöpumppu toimii tehokkaasti, minimoiden energiankulutuksen ja säästäen rahaa pitkällä aikavälillä.

Laitteen käyttöiän pidentäminen ja vikojen ennaltaehkäisy

Säännöllinen huolto auttaa tunnistamaan ja korjaamaan pienet ongelmat ennen kuin ne muuttuvat suuriksi ja kalliiksi korjattaviksi. Esimerkiksi jäähdytysnesteen tason tarkastus ja täydennys, sekä mekaanisten osien tarkistus voivat estää laitteen ennenaikaisen hajoamisen. Näiden huoltotoimenpiteiden avulla voidaan merkittävästi pidentää ilmalämpöpumpun käyttöikää, varmistaa sen luotettavuus ja välttää kalliit korjaustyöt.

Ilmalämpöpumpun huolto

Yhteenvetona, ilmalämpöpumpun huolto säännöllisesti on välttämätöntä, jos halutaan varmistaa laitteen tehokas ja luotettava toiminta. Energiatehokkuuden ylläpitäminen, laitteen käyttöiän pidentäminen ja vikojen ennaltaehkäisy ovat kaikki tärkeitä syitä siihen, miksi ilmalämpöpumpun huoltaminen kannattaa. Huollon avulla voit nauttia mukavasta sisäilmasta vuoden jokaisena päivänä samalla säästäen energiaa ja rahaa.

Ilmalämpöpumpun huollon keskeiset vaiheet

Ilmalämpöpumpun huolto on monivaiheinen prosessi, jonka tarkoituksena on varmistaa laitteen optimaalinen toiminta ja pitkä käyttöikä. Tässä on keskeiset vaiheet, jotka kuuluvat kattavaan huoltotoimenpiteeseen.

Alkutarkastus ja suorituskyvyn diagnostiikka

Huollon ensimmäinen vaihe keskittyy laitteen alkutarkastukseen ja suorituskyvyn diagnostiikkaan. Tässä vaiheessa teknikko arvioi ilmalämpöpumpun kuntoa, tarkistaa laitteen asetukset ja suorittaa erilaisia mittauksia laitteen suorituskyvyn arvioimiseksi. Tämä antaa kattavan kuvan ilmalämpöpumpun nykytilasta ja mahdollistaa mahdollisten ongelmien varhaisen tunnistamisen.

Puhdistus ja suodattimien vaihto

Toinen vaihe keskittyy ilmalämpöpumpun perusteelliseen puhdistukseen ja suodattimien vaihtoon. Ajan myötä ilmalämpöpumppu voi kerätä likaa ja pölyä, mikä voi heikentää laitteen tehokkuutta ja ilman laatua. Suodattimien säännöllinen vaihto tai puhdistus varmistaa, että ilma pysyy puhtaana ja laite toimii mahdollisimman tehokkaasti.

Ilmalämpöpumpun huolto

Järjestelmän tarkastus ja mahdollisten vikojen korjaus

Huollon aikana teknikko suorittaa myös järjestelmän tarkastuksen, etsien mahdollisia vikoja tai kuluneita osia, jotka saattavat tarvita korjausta tai vaihtoa. Tähän voi kuulua esimerkiksi kompressori, paisuntaventtiili tai muut kriittiset komponentit. Mahdollisten vikojen varhainen korjaus voi estää laajemmat vauriot ja pidentää laitteen käyttöikää.

Huollon yhteydessä tarkistamme myös ILP-eristeet, jotka ovat tärkeitä laitteen energiatehokkuudelle. Vaurioituneet tai puutteelliset eristeet korjataan, mikä varmistaa laitteen optimaalisen toiminnan ja vähentää energiankulutusta. Tämä on osa pyrkimystämme pitää laitteesi taloudellisena ja pitkäikäisenä.

Tehokkuuden testaus ja käyttäjän neuvonta

Huollon viimeinen vaihe on laitteen tehokkuuden testaus ja käyttäjän neuvonta. Teknikko testaa ilmalämpöpumpun toimintaa varmistaakseen, että kaikki huoltotoimenpiteet on suoritettu oikein ja laite toimii tehokkaasti. Lisäksi annetaan ohjeita ja vinkkejä laitteen optimaaliseen käyttöön ja ylläpitoon, jotta voit nauttia ilmalämpöpumpustasi mahdollisimman pitkään.

Tilataanko aika ilmalämpöpumpun huoltoa varten?

Nämä huollon keskeiset vaiheet takaavat, että ilmalämpöpumppusi toimii luotettavasti ja tehokkaasti, tarjoten mukavuutta ja säästöjä vuodesta toiseen. Säännöllinen huolto on avainasemassa laitteen pitkäikäisyyden ja suorituskyvyn kannalta.

SSKT logo valkoinen
Miika Heinonen

Miika Heinonen

Huolto- ja korjauspalvelut

045 804 1090
miika.heinonen@sskt.fi

Ota yhteyttä

Yleiset huoltotarpeet ja niiden tunnistaminen

Ilmalämpöpumpun säännöllinen huolto on olennainen osa laitteen ylläpitoa, joka takaa sen pitkäaikaisen tehokkuuden ja luotettavuuden. Tunnistamalla yleiset huoltotarpeet ja niiden varhaiset merkit, voit välttää suurempia ongelmia ja varmistaa laitteesi jatkuvan suorituskyvyn. Tässä ovat keskeiset seikat, jotka auttavat tunnistamaan milloin ilmalämpöpumppusi kaipaa huomiota.

Merkit, jotka viittaavat huollon tarpeeseen

 1. Heikentynyt suorituskyky: Jos huomaat, että ilmalämpöpumppu ei enää lämmitä tai viilennä yhtä tehokkaasti kuin ennen, se voi olla merkki siitä, että laite tarvitsee huoltoa. Heikentynyt suorituskyky voi johtua esimerkiksi tukkeutuneista suodattimista tai jäähdytysnesteen vähentyneestä määrästä.
 2. Epätavalliset äänet: Käynnistyessään tai toimiessaan ilmalämpöpumput pitävät yleensä pientä ääntä, mutta jos huomaat uusia tai voimistuneita ääniä, kuten vinkumista, kolinaa tai nakutusta, se saattaa olla merkki mekaanisesta viasta.
 3. Lisääntynyt energiankulutus: Äkillinen tai selittämätön nousu sähkölaskussasi voi olla merkki siitä, että ilmalämpöpumppusi ei toimi niin tehokkaasti kuin pitäisi. Säännöllinen huolto auttaa ylläpitämään laitteen energiatehokkuutta.
 4. Jäätyminen tai kondensoituminen: Jos ulko- tai sisäyksikkö jäätyy, tai sen ympärille muodostuu poikkeuksellisen paljon kondensoitumista, se voi viitata ongelmiin ilmankierron tai jäähdytysnesteen kanssa.

Ennaltaehkäisevän huollon merkitys

Ennaltaehkäisevän huollon suorittaminen ilmalämpöpumpullesi on tehokkain tapa välttää yllättäviä ongelmia ja pitää laite toimintakunnossa. Säännöllisesti suoritettu huolto auttaa:

 • Pidentämään laitteen käyttöikää merkittävästi.
 • Varmistamaan, että ilmalämpöpumppu toimii mahdollisimman energiatehokkaasti, mikä säästää rahaa pitkällä aikavälillä.
 • Ehkäisemään odottamattomia korjaustarpeita ja vähentämään korjauskustannuksia.
 • Ylläpitämään laitteen takuun voimassaolon, sillä monet valmistajat vaativat säännöllistä huoltoa takuuehtojen täyttämiseksi.

Huolehtimalla ilmalämpöpumpustasi säännöllisesti varmistat, että se palvelee sinua tehokkaasti ja luotettavasti vuodesta toiseen. Ennaltaehkäisevä huolto ei ainoastaan säästä aikaa ja rahaa, vaan myös takaa kotisi mukavuuden ja turvallisuuden.

Itse tehtävä huolto vs. ammattilaisen suorittama huolto

Kun kyseessä on ilmalämpöpumpun huolto, on tärkeää ymmärtää, mitkä huoltotoimenpiteet voi suorittaa itse ja milloin on aika kääntyä ammattilaisen puoleen. Tämä tasapaino auttaa ylläpitämään laitteen tehokkuutta ja varmistamaan, että se palvelee sinua pitkään.

Ilmalämpöpumpun huolto

Mitä huoltotoimenpiteitä voit tehdä itse?

 1. Suodattimien puhdistaminen tai vaihtaminen: Tämä on yksi tärkeimmistä ja helpoimmista huoltotoimenpiteistä, jonka voit suorittaa säännöllisesti. Puhdas suodatin varmistaa tehokkaan ilmankierron ja parantaa ilman laatua.
 2. Yksikön ulkopuolinen puhdistaminen: Puhdista ilmalämpöpumpun sisä- ja ulkoyksikön pinnat pehmeällä liinalla poistaaksesi pölyn ja lian, jotka voivat kerääntyä ja vaikuttaa laitteen ulkonäköön ja toimintaan.
 3. Tarkista ympäristö: Varmista, että sisä- ja ulkoyksikön ympärillä ei ole esteitä, jotka voisivat haitata ilmavirtaa tai tehostaa laitteen kulumista.

Milloin on aika kutsua ammattilainen?

 1. Säännöllinen ammattihuolto: Vaikka voit suorittaa joitakin ylläpitotehtäviä itse, ilmalämpöpumpun tulisi käydä läpi perusteellinen ammattihuolto vähintään kerran vuodessa. Tämä takaa, että kaikki järjestelmän osat toimivat optimaalisesti ja tunnistaa mahdolliset ongelmat ennen niiden vakavoitumista.
 2. Tekniset ongelmat: Jos ilmalämpöpumppusi oireilee epätavallisesti, kuten tuottaa outoja ääniä, ei lämmitä tai viilennä tehokkaasti, tai kokee jäätymistä yksiköissä, on aika kutsua ammattilainen. Nämä voivat olla merkkejä vakavammista ongelmista, jotka vaativat ammattitaitoisen teknikon huomiota.
 3. Jäähdytysnesteen täyttö tai vaihto: Jäähdytysnesteen käsittelyä ei suositella tehtäväksi itse, koska se vaatii erityistä osaamista ja välineitä. Jos epäilet, että laitteesi jäähdytysnesteen määrä on vähentynyt, ammattilaisen tulisi suorittaa täyttö tai vaihto.
 4. Osa- ja komponenttikorjaukset: Minkä tahansa osan korjaaminen tai vaihtaminen ilmalämpöpumpussasi tulisi jättää ammattilaisten tehtäväksi, sillä väärin suoritetut korjaukset voivat johtaa suurempiin ongelmiin ja vaikuttaa laitteen takuuseen.

Valitsemalla oikea tasapaino itse tehtävän huollon ja ammattilaisten suorittaman huollon välillä voit varmistaa, että ilmalämpöpumppusi toimii tehokkaasti ja turvallisesti, tarjoten mukavuutta ja säästöjä vuodesta toiseen.

Ota yhteyttä – Tarjoamme kattavan huoltopalvelun

Kun etsit luotettavaa huoltopartneria ilmalämpöpumpullesi, olemme valmiita auttamaan. Tarjoamme kattavan huoltopalvelun, joka kattaa kaiken ennakkotarkastuksista ja vuosihuolloista mahdollisiin korjauksiin. Ammattitaitoiset teknikkomme ovat koulutettuja huoltamaan laajan valikoiman ilmalämpöpumppumerkkejä ja -malleja, varmistaen, että laitteesi toimii optimaalisesti. Ota yhteyttä tänään saadaksesi lisätietoja palveluistamme ja siitä, miten voimme auttaa sinua ylläpitämään ilmalämpöpumppusi parhaassa mahdollisessa kunnossa.

SSKT logo valkoinen
Miika Heinonen

Miika Heinonen

Huolto- ja korjauspalvelut

045 804 1090
miika.heinonen@sskt.fi

Ota yhteyttä

Muut palvelut