ILP pesu
|

Ilmalämpö­pumppu asennettuna

Meiltä ilmalämpöpumppu asennettuna. Ilmalämpöpumppu tarjoaa merkittäviä säästöjä lämmityskustannuksissa ja parantaa sisäilmaa.

|
Suomen Sähkö- ja Kylmätekniikka Oy

Ilmalämpöpumpun asennuspalvelut ammattitaidolla

Ilmalämpöpumpun asennus monenlaisiin kohteisiin asiantuntevasti. Ilmalämpöpumppu tehostaa kotisi mukavuutta, lämmittää energiatehokkaasti ja viilentää kuumina päivinä mukavasti ja on ympäristö­ystävällinen valinta.

  • Energiatehokas ja taloudellinen lämmitysratkaisu
  • Mukavuutta kesäkuumalla

Onko aika asentaa uusi ilmalämpöpumppu?

Ilmalämpöpumpulla lämmitys tapahtuu energiatehokkaasti ja taloudellisesti. Kattava asennuspalvelumme ja ammattitaitoinen työnjälkemme ovat syitä, miksi lukuisat kotitaloudet ja yritykset valitsevat meidät ilmalämpöpumppujensa asentajiksi.

SSKT logo valkoinen
Jarmo Suvanto

Jarmo Suvanto

Tarjouspyynnöt, projektijohto

044 322 5500
jarmo.suvanto@sskt.fi

Ota yhteyttä

Miksi ilmalämpöpumppu on fiksu valinta?

Ilmalämpöpumppu on nykyaikainen ja tehokas ratkaisu, joka tarjoaa lukuisia etuja kotisi lämmitykselle ja viilennykselle. Sen suosion kasvu ei ole sattumaa, vaan perustuu sen kykyyn tarjota merkittäviä säästöjä energiankulutuksessa, parantaa asumismukavuutta ja edistää ympäristön hyvinvointia.

Energiansäästö ja ympäristöystävällisyys

Ilmalämpöpumppu käyttää hyväkseen ulkoilman lämpöenergiaa lämmittääkseen tai viilentääkseen kotisi tiloja. Tämä prosessi on huomattavasti energiatehokkaampi verrattuna perinteisiin lämmitys- ja jäähdytysmenetelmiin, kuten suoriin sähkölämmittimiin tai keskuslämmitykseen. Koska ilmalämpöpumput kuluttavat vähemmän sähköä, ne vähentävät merkittävästi kotitalouksien energiakustannuksia ja pienentävät hiilidioksidipäästöjä, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan ympäristötietoisille kuluttajille.

Pesty ilmalämpöpumpun sisäyksikkö

Parannettu sisäilman laatu ja mukavuus

Ilmalämpöpumput eivät ainoastaan lämmitä ja viilennä kotiasi tehokkaasti, vaan ne myös parantavat sisäilman laatua. Monet nykyaikaiset ilmalämpöpumput sisältävät suodattimia, jotka puhdistavat ilman pölystä, siitepölystä ja muista allergeeneista. Tämä on erityisen tärkeää allergiasta kärsiville ja parantaa kaikkien kotitalouden jäsenten elämänlaatua. Lisäksi ilmalämpöpumppujen avulla voit hallita kotisi lämpötilaa tarkasti, mikä takaa jatkuvan mukavuuden eri vuodenaikoina.

Tilaa meiltä ilmalämpöpumppu asennettuna ja tee investointi, joka maksaa itsensä takaisin sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä energiansäästöjen, parantuneen sisäilman laadun ja ympäristön hyvinvoinnin muodossa. Lisäksi ilmalämpöpumppu lisää kiinteistösi arvoa ja vie asumismukavuutesi uudelle tasolle.

Ilmalämpöpumpun asennusprosessi

Ilmalämpöpumpun asennus on monivaiheinen prosessi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja ammattitaitoa. Oikein suoritettu asennus takaa laitteen tehokkaan toiminnan ja pitkän käyttöiän. Seuraavat vaiheet kuvaavat, miten ilmalämpöpumpun asennusprosessi tyypillisesti etenee.

Ennakkosuunnittelu ja tarpeiden arviointi

Kaikki alkaa ennakkosuunnittelusta ja tarpeiden arvioinnista. Tässä vaiheessa asiantuntijamme käyvät läpi kotisi erityispiirteet, kuten tilojen koon, eristysominaisuudet ja sijainnin, jotta voimme määrittää sopivimman ilmalämpöpumpun mallin ja kapasiteetin. Otamme huomioon myös käyttäjien yksilölliset tarpeet ja toiveet, kuten viilennystarpeet kesäaikana ja mahdollisen tarpeen ilmanpuhdistukseen.

Ammattimainen asennus ja käyttöönotto

Kun sopiva ilmalämpöpumppu on valittu, siirrymme itse asennukseen. Tämä vaihe käsittää laitteen ulko- ja sisäyksiköiden asentamisen, putkistojen vetämisen niiden välille sekä sähköliitäntöjen tekemisen.

Ilmalämpöpumppu

Ammattitaitoiset asentajamme varmistavat, että kaikki asennustyöt suoritetaan huolellisesti ja turvallisuusmääräyksiä noudattaen, minimoiden samalla mahdolliset häiriöt kotisi arkeen.

Järjestelmän testaus ja käyttäjäkoulutus

Asennuksen jälkeen suoritamme järjestelmän testauksen varmistaaksemme, että ilmalämpöpumppu toimii odotetusti ja tehokkaasti. Testaamme laitteen toiminnot, mukaan lukien lämmitys-, viilennys- ja ilmanpuhdistusominaisuudet. Lopuksi tarjoamme käyttäjäkoulutuksen, jossa opastamme, miten laitetta käytetään ja ylläpidetään oikein, jotta voit nauttia sen tarjoamista hyödyistä vuosien ajan.

Asentaisimmeko uuden ilmalämpöpumpun?

Ilmalämpöpumpun asennusprosessin sujuvuus ja laitteen pitkäaikainen tehokkuus riippuvat suuresti valitun asennuspalvelun laadusta. Valitsemalla kokeneen ja luotettavan kumppanin varmistat, että ilmalämpöpumppusi asennetaan oikein ja että saat parhaan mahdollisen tuen sekä asennuksen aikana että sen jälkeen.

SSKT logo valkoinen
Jarmo Suvanto

Jarmo Suvanto

Tarjouspyynnöt, projektijohto

044 322 5500
jarmo.suvanto@sskt.fi

Ota yhteyttä

Miten valita oikea ilmalämpöpumppu?

Valintaan vaikuttavat useat tekijät, jotka on tärkeä ottaa huomioon, jotta löydät juuri sinun tarpeisiisi sopivan laitteen. Koon ja kapasiteetin valinnassa on huomioitava asuintilasi neliömäärä, eristyksen laatu ja sijaintisi ilmasto. Energiatehokkuus ja mahdolliset lisäominaisuudet, kuten ilmanpuhdistus tai hiljainen toiminta, ovat myös tärkeitä harkittavia seikkoja. Ammattilainen osaa arvioida näitä tarpeita ja suositella sopivinta mallia, joka tarjoaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja mukavuuden kotiisi. Ilmalämpöpumppuja valmistaa mm. Mitsubishi Electric.

Huolto ja ylläpito ilmalämpöpumpulle

Huolehtiminen ilmalämpöpumpun säännöllisestä huollosta ja ylläpidosta on avainasemassa varmistettaessa laitteen tehokas toiminta ja pitkä käyttöikä. Oikein huollettuna ilmalämpöpumppu voi tarjota mukavuutta ja energiatehokkuutta vuosiksi eteenpäin.

Säännöllinen huolto pitää laitteen tehokkaana

Ilmalämpöpumpun säännöllinen huolto käsittää muun muassa suodattimien puhdistuksen tai vaihdon, ulko- ja sisäyksikön puhdistuksen sekä järjestelmän tarkistuksen mahdollisten ongelmien varalta. Näiden toimenpiteiden tarkoituksena on varmistaa, että laite toimii mahdollisimman energiatehokkaasti ja estää yleisimpiä vikoja.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön pesu

Suositellaan, että ammattilainen suorittaa perusteellisen huollon vähintään kerran vuodessa, mutta käyttäjän tulisi säännöllisesti tarkistaa ja puhdistaa suodattimet useammin, riippuen laitteen käytön määrästä ja ympäristön pölyisyydestä.

Vinkkejä ilmalämpöpumpun pitkäikäisyyteen

  • Suodattimien säännöllinen puhdistus ja vaihto: Tämä on yksi tärkeimmistä ja helpoimmista toimenpiteistä, jonka voit itse tehdä. Pidä suodattimet puhtaina, jotta ilmavirtaus pysyy optimaalisena ja ilmanlaatu korkeana.
  • Ulko- ja sisäyksikön sijoittelu: Varmista, että yksiköiden ympärillä on riittävästi tilaa ilmankiertoa varten ja että ne on sijoitettu suojassa suoralta auringonvalolta ja sateelta.
  • Laitteen oikea käyttö: Vältä ilmalämpöpumpun käyttämistä äärimmäisissä lämpötiloissa jatkuvasti. Käytä laitetta valmistajan suosittelemien asetusten mukaan optimoidaksesi sen suorituskyvyn ja vähentääksesi kulumista.
  • Ammattilaisen suorittama vuosihuolto: Vaikka voit tehdä osan ylläpitotehtävistä itse, ammattilaisen tekemä vuosihuolto on tärkeää laitteen kunnon ylläpitämiseksi ja mahdollisten ongelmien ennaltaehkäisemiseksi.

Ota yhteyttä – autamme mielellämme

Jos olet valmis ottamaan seuraavan askeleen kohti kotisi energiatehokkuuden ja mukavuuden parantamista ilmalämpöpumpun avulla, ota meihin yhteyttä. Asiantuntijamme ovat valmiita auttamaan sinua valitsemaan oikean ilmalämpöpumpun tarpeisiisi ja tarjoamaan ammattitaitoisen asennuspalvelun. Me varmistamme, että saat kaiken irti investoinnistasi ja nautit viihtyisästä kodista vuoden jokaisena päivänä.

SSKT logo valkoinen
Jarmo Suvanto

Jarmo Suvanto

Tarjouspyynnöt, projektijohto

044 322 5500
jarmo.suvanto@sskt.fi

Ota yhteyttä

Muut palvelut